si   en   de   it  
Pokličite nas07 496 21 39
Trenutno zaprto

Mobile navbar

Close mobile navbar

Zeleni ključ 


Ponosni smo, da smo del zelene zgodbe.

V letu 2023 smo pridobili okoljski znak, Zeleni ključ (angl. Green Key), ki je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja.

Zeleni ključ je mednarodni okoljski znak, ki pospešuje ozaveščanje in skrb za okolje, nastanitvenim in drugim gostinskim objektom, ki se zavzemajo za trajnostne poslovne prakse. Njegov namen je prispevati k preprečevanju podnebnih sprememb z nagrajevanjem in zagovarjanjem objektov s pozitivnimi okoljskimi pobudami. Ima stroge kriterije, ki pomembno vplivajo na učinkovito vodenje obrata in prispevajo k preobrazbi vedenjskih vzorcev. Vsebuje 80 obveznih kriterijev, ki jih izpolnjujemo in želimo si izpolniti tudi večje število neobveznih smernic, ki bodo našo restavracijo še bolj približale vam. Skupaj zgradimo zeleno zgodbo.

V Restavraciji Štefanič vas pozivamo k varčnosti z električno energijo in vodo, okoljevarstvenemu vedenju ter odgovornem ravnanju z okoljem.

Izjavljamo, da:
  • ravnamo okolju prijazno na vseh področjih našega poslovanja,
  • o pomenu trajnostne naravnanosti osveščamo naše obiskovalce, goste, prijatelje in sorodnike ter
  • nenehno iščemo nove rešitve za odgovorno ravnanje z naravnimi viri in za učinkovito rabo električne ter toplotne energije.
Okoljsko odgovorno ravnanje je pomembno za nas vse. Večina okolju prijaznih ukrepov je preprostih in jih lahko izvajamo brez velikega napora. Če se jih lotimo vsi skupaj, lahko naredimo veliko za ohranitev okolja in za naslednje generacije.

Zato se zaposleni v Restavraciji Štefanič zavezujemo k odgovornemu ravnanju do okolja in spodbujamo tudi naše obiskovalce k enaki odgovornosti.

Vabimo vas, da upoštevate naša priporočila in predloge, kako lahko prihranite energijo in vodo, zmanjšate količino odpadkov in podpirate lokalne dobavitelje. Vaše pripombe in predloge bomo z veseljem upoštevali in jih posredovali na naslove pristojnih institucij.
 

Bodite tudi vi del te prelepe zgodbe sodelovanja z naravo!
 

Več o programu Zeleni ključ je dostopno na https://www.zelenikljuc.si.
×